Erik Truffaz: Keď bude chcieť niekto tancovať, môže

Známy francúzsky muzikant prinesie na Slovensko nového mladého bubeníka aj úplne nový album.

 

Už hral na Slovensku na najväčšom open-air festivale, na najväčšom džezovom festivale, aj v kultúrnom centre. V utorok si zahrá v klube, v bratislavskom Ateliéri Babylon. Opäť so svojím kvartetom, no nebude to len ďalšia repríza, ale viacnásobná premiéra, tvrdí známy francúzsky trumpetista ERIK TRUFFAZ (55) v rozhovore pre Denník N.

 

Jedným z dôvodov, prečo vaše kvarteto znelo tak kompaktne bolo, že ste dlho hrávali v stabilnej zostave. Najdlhšie bol s vami bubeník Marc Erbetta, už od 80. rokov, no nový album aj aktuálne turné už s vami robí nové meno – Arthur Hnatek. Prečo ste sa rozhodli pre túto zmenu?

Nebolo to moje rozhodnutie, Marc sa rozhodol dať si pauzu. Nejde s nami na turné, aj väčšinu bicích na novom albume už nahrával Arthur. Priniesol novú energiu, nový prístup. Je o generáciu mladší, dlho hrával v New Yorku. S ním nám to znie inak. Donútil nás hrať inak, priviedol k novým nápadom. Dobre zapadol aj do nového projektu, ktorý sme robili s tanečným súborom Vuyani z Južnej Afriky. Jednu skladbu z neho sme nakoniec dali aj na album, vlastne celý album to dosť ovplyvnilo. Nie v zmysle tradičnej africkej hudby, bude skôr taký afrobeatový.

 

Viac v rozhovore pre Dennik N.

 

Ďaľšie správy

novinky

50 ro(c)kov AC/DC

Pokračovanie

Skrátené otváracie hodiny 7.7.2023

Pokračovanie

Archivačno-manipulačné poplatky za vstupenky.

Pokračovanie

RECORD STORE DAY 2023

Pokračovanie

11 802 titulov skladom

A ďaľšie na objednávku

Zobraziť ponuku
predajna
návrat hore