V Bratislave sa predstaví skvelý projekt v spojení Iva Bittová a Mucha Quartet!

Milovníci vážnej hudby, slovenského folklóru  a netradičných hudobných spojení budú mať v auguste jedinečnú možnosť vypočuť si naživo v Kostole Sv. Kríža v Bratislave – Devíne ojedinelý koncert, ktorý sa uskutoční vrámci cyklu Kultúrne leto a hradné slávnosti 2015.

 

Odznejú na ňom v inštrumentálnej úprave uznávaného slovenského skladateľa Vladimíra Godára Slovenské piesne od Bélu Bartóka upravené pre spev a sláčikové kvarteto. Svoje muzikantské majstrovstvo v tomto výnimočnom projekte spojili svetoznáma a fenomenálna česká huslistka, speváčka, herečka Iva Bittová a slovenské sláčikové Muchovo Quarteto, hrajúce v zložení Juraj Tomka (1.husle), Andrej Baran (2.husle), Veronika Prokešová (viola) a Pavol Mucha (violončelo).

Tento výnimočný hudobný počin v živej koncertnej podobe bude akousi generálkou  pred jesenným nahrávaním CD, ktoré vyjde vo vydavateľstve Pavian Records. Pôjde zároveň o charitatívny koncert pre združenie Deti Devína. Slovenské spevy  zaznejú na duchovnej pôde Kostola Sv. Kríža. Už samotný génius loci tohto miesta je prísľubom nevšedného koncertného zážitku. Keď k tomu pridáte interpretačné majstrovstvo Ivy Bittovej, ktorá svojim hlasom dokáže vyjadriť všetky mysliteľné a cítiteľné emócie, dokonalú hudobnú súhru hráčov Muchovho  Quarteta a kus majstrovstva, ktoré do pôvodného hudobného materiálu vložil svojou reinštrumentáciou Vladimír Godár, je jasné, že ak v spomínaný augustový večer zamieria vaše kroky na tento koncert, stanete sa svedkami ojedinelého a nezabudnuteľného koncertu.

 

Vstupenky na toto podujatie sú v predaji na www.drhorak.sk, v kamennej predajni Dr. Horák na Medenej 19 v Bratislave a v predajnej sieti Ticketportal.

Ďaľšie správy

novinky

50 ro(c)kov AC/DC

Pokračovanie

Skrátené otváracie hodiny 7.7.2023

Pokračovanie

Archivačno-manipulačné poplatky za vstupenky.

Pokračovanie

RECORD STORE DAY 2023

Pokračovanie

11 787 titulov skladom

A ďaľšie na objednávku

Zobraziť ponuku
predajna
návrat hore