Dr.Horák - koncerty a CD

domov

saját Dr.Horák

mailing list

 

elfogadjuk

U nás príjmame
 

Általános szerződési feltételek


Üzemeltető:

  Dr.Horak s.r.o. (Kft.)
  Székhely: Medená u. 19, 811 02 Bratislava
  Azonosító száma (IČO): 31348068
  Adószám (DIČ): 2020298808
  Adószám (IČ DPH): SK2020298808
  Számlaszám: 2627740976/1100, Tatra Banka a.s.
  Képviseli: Pavol Maruščák
  A cég a Kerületi Bíróság Bratislava 1, C szakasz,  4848 / B betéti szám alatt a kerületi cégbíróságon van bejegyezve
  Minden megrendelést és a lehetséges reklamációt minden esetben az üzemeltető kezeli. A küldemények közvetlenül az üzemeltetőtől érekeznek és a reklamációt (panaszt) is minden esetben az üzemeltetőnek kell címezni.

1 Értékesítési feltételek

1.1 A BELÉPŐJEGYEK RENDELÉSE
A megrendelések az egyes eseményekre a bevásárlókosár használatával valósulnak meg. Ahhoz, hogy vásárolni tudjon a bevásárlókosár segítségével köteles kitölteni az ott elhelyezett űrlapot. Abban az esetben, ha nem találja az ön által keresett jegyeket az adatbázisban, kérjük, forduljon hozzánk ezen az e- mail címen: obchod@drhorak.sk vagy horak@drhorak.sk. Két munkanapon belül értesítjük Önt, hogy megoldható-e a belépőjegy bebiztosítása, illetve milyen feltételek mellett tudjuk az Ön számára a keresett belépőjegyeket bebiztosítani. A jegyek az általunk használt online értékesítési rendszereken keresztül kerülnek kinyomtatásra, amelyeknek üzemeltetői vagyunk:
OE Ticket , Ticketportal , eventim, Ticketpro , Ticket Art és Ticketstream.
A jegyek csak a jegy árának a fentebb megadott számlaszámra történő átutalása után kerülnek kinyomtatásra.
Ha az átutalás megtörténik és a kifizetett koncertjegyek ebben a kategóriába elfogytak , úgy olyan jegyeket kínálunk, amelyek rendelkezésünkre állnak. Ha a koncert teltházas, a befizetett összeget haladéktalanul visszajuttatjuk az ügyfél számlájára.
1.2.  A megvásárolt jegyek eljutattása az ügyfélhez.
A jegyeket az ügyfél döntése alapján küldjük ki postai úton, mint  érték-levél, vagy futárral. Mindkét esetben az ügyfél e-mailt kap a jegyek megérkezésének pontos időpontját, hogy az ügyfélnek tudomása legyen arról, mikor várhatja a küldeményt.
1.3 A MEGRENDELT BELÉPŐJEGYEK KIFIZETÉSE
1.3.1 . Fizetési módok: TATRAPAY

A bevásárlókosár tartalmát, amely az Ön által kiválasztott jegyet/et tartalmazza az interneten keresztül a TatraPay szolgáltatón keresztül tudja kifizetni. A megrendelt belépőjegyeket a megrendelés összesítését követően 24 órán belül,  értéklevélben közvetítjük/küldjük a megrendelőnek. A kiszállítás időpontjáról a megrendelő megérkezése után értesíteni fogjuk Önt e-mailben.
1.3.2 . FIZETÉS ÁTUTALÁSSAL VAGY HITELKÁRTYÁVAL
A megrendelést kézhez kapva egy tájékoztató e-mailt küldünk a megrendelő címére, amely tartalmazza a fizetéshez szükséges információkat (számlaszám és összeg). A megrendelt jegyeket az összeg átutalása után 24 órán belül, a megrendelő összesítése után, mint értéklevelet postázzuk.
 Jegyek előre fizetheőek :
fizetés átutalás formájában a számlájáról
fizetés átutalás formájában az Ön hitelkártyájáról
a legközelebbi Tatra Bank fiókjába befizetett összeggel a számlánkra.

1.3.3 . SZEMÉLYES ÁRUÁTVÉTEL
A megrendelés összesítését követően Ön egy információs mailt kap, amely alapján átveheti a megrendelt árut/jegyet az üzletünkben: Dr. Horák, Medená 19 , 811 02 Bratislava a nyitvatartási idő során.
1.4 A SZÁLLÍTÁSI DÍJ SZÁMLÁZÁSA:
 3,50 € / A Szlovákiában történő megrendelések, amelyeket a Szlovák Postával küldünk, értéklevél formájában.
 8,00 €  / a szlovákiai megrendelések futár által kiküldve.

2. AZ ÁRU / JEGYEK VISSZAVÁLTÁSA

A vásárolt árut 7 munkanapon belül a  www.drhorak.sk online-bolt indoklás nélkül visszaadhatja. A szerződéstől kimutatható módon (írásban, e-mail) lehetséges elállni. Ez a jog a 12. §, a fogyasztóvédelem távértékesítési 108/2000 sz. törvény alapján érvényesíthető. Későbbi visszavonása nem lehetséges . Az árut el kell küldeni a megadott címre: Dr.Horak Kft., Medená 19, 811 02 Bratislava , vagy személyesen pozsonyi üzletünkbe. Javasoljuk, hogy az árut ajánlott küldeményként juttassák el címünkre. Az árut kérjük ne küldje címünkre utánvéttel. A küldeményhez kérjük csatolja a számla másolatát, amelyet az áruval küldtünk és postás által átadott kupónt/igazolást. Abban az esetben, ha az áruért már fizettek, úgy az összeget 10 munkanapon belül , az áru kézhezvétele után visszatérítjük arra a számlára, ahonnan a pénzt küldték vagy más formában közös, megegyezés alapján.
A szerződést nem lehet lemondani a következő esetekben :
Az áru mechanikailag sérült
Az audiovizuális hordozó, video hordozó nincs az eredeti csomagolásban (az áru ki van csomagolva)
Az áru speciális megrendelés alapján volt megrendelve és kiküldve (koncerteken Szlovákián kívül, speciális hanghordozók külföldről)
A belépőjegyek esetében 48 órával a koncert előtt Szlovákiában
Amikor a termék jellege nem teszi lehetővé (letöltés )

3. REKLAMÁCIÓ

3.1. Amennyiben a vásárolt áru hibás, a tulajdonosnak a megvásárolt árut indokolatlan késedelem nélkül a Dr.Horak Kft-nél reklamálnia kell, írott formában, postai úton a következő címre Dr.Horak Kft., Medená 19, 811 02 Bratislava

3.2. Amennyiben az áru hibás (gyártási hiba, hiányos áru, hibás áru a gyártó hibájából), a reklamáció a bejelentéstől számított 10 munkanapon belül az üzemeltető új árut küld a régi helyett. Abban az esetben, ha az áru elfogyott, ezért lehetetlen kiküldeni, tehát az áru határidőn belül nem szállítható, a kérelmező értesítést kap az új szállítási határidőről, vagy teljes egészében ellensúlyozva lesz az áru értéke újabb szállítási költségek felszámolása nélkül.

3.3 A koncert törlése esetén vagy egy másik időpontra való áthelyezése esetén, a koncert nem megvalósulásától számított 14 napon belül a jegy, vagy más időpontban történő megvalósulás esetén az attól számított 10 napon belül a jegyet teljes árban, szolgáltatási díj nélkül visszaszolgáltatják.

A felügyeleti hatóság :
Felügyelőség SOI a pozsonyi régióban, Prievozská 32, PO Box 5, 820 07 Bratislava 27
a műszaki ellenőrzés osztálya termékek és a fogyasztók védelme
 TEL. szám: 02/58272 172-3 , 02 /58 272 104
 fax: 02/58 272 170
ba@soi.sk