NOVÝ ALBUM PAVLA HAMMELA VYCHÁDZA 27. NOVEMBRA 2015!

Po takmer piatich rokoch od vydania zatiaľ posledného radového albumu Nočná galéria, prichádza Pavol Hammel s novým autorským počinom.

 

I keď ani počas predchádzajúcich rokov si jeho fanúšikovia nemohli sťažovať na absenciu nových nahrávok - v roku 2011 vyšla výberovka Best Of, v roku 2013 živý dvojalbum Live (aj na vinylovom nosiči) a v tomto roku ešte záznam koncertu s Jihočeskou filharmonií v Českých Budějoviciach. Koncom novembra ale pribudne do hudobnej kolekcie takmer 30 albumov novinka, ktorá určite poteší všetkých priaznivcov a fanúšikov tohto - dnes už legendárneho - slovenského skladateľa, speváka a hudobného promotéra.

Na novom albume s názvom Z pekla šťastie sa nachádza celkovo desať skladieb. Výhradným autorom hudby je sám Pavol Hammel, textovo na album prispeli osvedčený a dlhoročný priateľ a spolupracovník Kamil Peteraj, Vlado Slivka a jedným textom prispel Milan Lasica. Ako hovorí Pavol Hammel, jeho účasť na tomto albume sa zrodila pri jednom osobnom stretnutí: „ Milan mi napísal ešte v roku 1967 text - Zaklínač hadov - a keď sme sa teraz stretli, povedali sme si, že sme mali 48 ročnú prestávku, že je najvyšší čas ju prerušiť. Milan mi potom dodal text ,,Žil som dva životy", ktorý som zhudobnil.“

 

 

Album vznikal  v priebehu jedného roka v dvoch štúdiách na Slovensku a v Čechách. Tvorbu albumu Pavol Hammel charakterizoval takto: „ Nahrával som jednu polovicu v štúdiu vo Viničnom pri Bratislave a druhú v Prahe - striedavo podľa nálady pesničiek a s rôznymi hudobníkmi.  Bolo to príjemné nahrávanie  mal som čas, nepotreboval som byť 'zavretý' v štúdiu, nahrávalo sa podľa nálady a najmä - museli byť okolo mňa pohodoví muzikanti... Nerobil som album, ale jednotlivé pesničky, ktorým som až pri nahrávaní dával náladu; ich celkové vyznenie sme častokrát dotvárali priamo v štúdiu.“

Na nahrávaní nového albumu s Pavlom Hammelom spolupracovali takí muzikanti ako Radim Hladík (gitary), Juraj Burian (gitary), Petr Tichý (kontrabas), Vítek Pospíšil (klavír), Peter Preložník (syntetyzátor), Igor Skovay či Michal Pajdiak (bicie). Posledne menovaný sa zhostil aj masteringu a zvukovej réžie a podieľal sa spolu s Pavlom Hammelom aj na produkcii albumu. Nejde o ich prvú spoluprácu, stretli sa už pri nahrávaní hudby k baletu Pavla Hammela Everest pre Slovenské národné divadlo a tak ako vtedy, aj teraz išlo o výbornú a pohodovú spoluprácu.

Rovnako ako pri predchádzajúcich albumoch sa na grafickom stvárnení novinky podieľal známy slovenský fotograf a designér Vladimír Yurkovič.

Ako pilotný singel k novému albumu si poslucháči už v týchto dňoch môžu vypočuť pesničku „Ešte si neprišla“. Ide o duet naspievaný Pavlom Hammelom a známou slovenskou herečkou a speváčkou Soňou Norisovou.  Sám autor hovorí, že nápad osloviť na naspievanie duetu práve Soňu mu vnuklo ich spoločné vystúpenie k 70-tke Kamila Peteraja, kde spolu  spievali duet z muzikálu Cyrano z predmestia. „Vtedy mi napadlo, že Soňa sa na naspievanie tohto duetu výborne hodí.“

Pesničku Ešte si neprišla, ako aj deväť ďalších, úplne nových pohodových skladieb si bude možné zakúpiť už od 27.novembra 2015 na CD vychádzajúcom vo vydavateľstve Pavian Records.

Spevákových priaznivcov určite poteší aj správa, že k novému albumu je na jar naplánované aj koncertné turné po viacerých slovenských a českých mestách. Na ňom si tak okrem osvedčených hitov budú môcť fanúšikovia vypočuť aj celkom nové piesne z dielne Pavla Hammela.

Ďaľšie správy

novinky

50 ro(c)kov AC/DC

Pokračovanie

Skrátené otváracie hodiny 7.7.2023

Pokračovanie

Archivačno-manipulačné poplatky za vstupenky.

Pokračovanie

RECORD STORE DAY 2023

Pokračovanie

11 787 titulov skladom

A ďaľšie na objednávku

Zobraziť ponuku
predajna
návrat hore